MIN AVEL:

SÖKER LAG!

Från början avlade jag enbart arabiska fullblod och paint horse. Sedan sålde jag alla mina paint horses och startade med engelska fullblod också.


Nu kör jag på en mix av Arabiska fullblod och andra raser. Men jag skulle gärna vilja börja med Islandshästar.



MINA STUTERIER

ÖVRIGA HÄSTAR

De övriga hästarna är i huvudsak ÅP letare och hästar jag inte hunnit sortera än.


AVEL

I Avelstallet föds alla möjliga raser upp, från pyttesmå ponnys till enorma fullblod. Just nu avlas det mest Quarterhästar och hästar som ska säljas i framtiden.

STORA ÄNGEN

På Den stora ängen samlas alla hästar som för tillfället inte tränas eller tävlas och njuter av lite välförtjänt semester. Här finns också hästar som är för gamla för att arbeta, men som tar emot att sälja.

På ängen betar förutom gamla hästar och hästar på semester även unga föl med sina mödrar.


TRÄNINGSSTALLET

Hästarna i träningsstallet tränas mycket hårt, oavsett om det gäller BLUP:ning för framtida avelshästar eller hårdträning för unga tävlingshästar. I träningsstallet är det aldrig en lugn stund. Bara timtals med arbete.


FÖRSÄLJNINGSSTALLET

Försäljningsstallet är ett stall som töms och fylls på hela tiden, så de flesta hästarna stannar inte i stallet någon längre tid. Om du skulle vara intresserad av någon av hästarna så är det bara att skicka iväg ett PM så kan vi komma överens om någonting.

p.s Jag byter inte hästarna mot föremål/andra hästar då det känns väldigt osäkert d.s


TÄVLINGSSTALLET I Tävlingsstallet får bara de allra bästa och prisbelönta hästarna bo och kraven är höga.Tävlingshästarna  mycket betydelsefulla för mig. Och precis som mina andra hästar är jag mycket fäst vid dem, kommer inte sälja nån av dem.


Perfect Image: Den stora uppenbarelsen. Trots sitt lite vardagliga utseende är Image en otrolig häst med stor talang. Image är en duktig tävlingshäst och ett framgångsrikt avelssto. Image är mycket stark och glad att arbeta. Hon är det sto som sprungit in mest pengar av mina ston (förutom Salekein då, men hon är ju nästan 60 år gammal)


Snowstar: Snowstar's smeknamn är faktiskt "angel". Och varför inte, hon är inte så olik en ängel faktiskt med sin vita håremm och vänliga temprament. Det bästa Sowstar vet är att galoppera i snön,därav namnet. Hon har stor hopptalang.


Sunrise: Sunrise är precis som Snowstar en vacker häst med gudomligt temprament. Dock kan Sunrise vara lite mer hetsig än Snowstar - fullblodsnerver. Hon har störst talang för galopp.



Pure Starlight: Även fast Starlight kanske inte är en av de bästa hästarna men han är den enda avkomman av mitt kära sto Athelas (R.I.P) som jag fortfarande äger. Fin kille, kanske inte speciellt talangfull, men ack en sån blick för ögat.


Perfect Hope: Hope är det nyaste tillskottet i stallet och (som namnet antyder) en avkomma av Perfect Image. Han har tagit stallet med storm och har redan sprungit in flera tusen trots sin unga ålder. Precis som sin mor har han störst talang för fälttävlan, men han har även lyckats knipa några pallplatser i hoppning och galopplopp.

Maskot: Efter en tid som ridskolehäst fick Maskot flytta in i Sunrises box. Jag måste säga att Maskot är det bästa och mest effektiva lugnande medlet jag någonsinn provat och det känns bra att man inte behöver droga Sunrise för varje transport till tävlingar. De har nu en mycket tät relation tillsammans och Maskot följer alltid med i transporten när Sunrise och Snowstar tävlar tillsammans.

Ministar: Mini är en nyinköpt shetlandsponny som sällskap till Snowstar. Även om Snowstar är mycket lugnare än Sunrise och Image så har hon stark separationsångest och avskyr att bli lämnad ensam. Innan Mini kom till stallet var det omöjligt att transportera eller ens leda Snowstar någonstans ensam. På resorna brukade ofta Maskot få följa med, men det ledde i sin tur till att Sunrise fick ångest. Mini är, precis som Maskot vänlig och har ett lugnande inflytande på omgivningen.




 
Horse-3.jpg
 
 

MIN AVEL

Förut avlade jag endast Paint Horse och Arabiska Fullblod. Sedan sålde jag alla mina paint horses och bytte ut mot Engelska fullblod.

Nu kör jag på en blandad egen mix av arabiska/engelska fullblod samt några tävlingshästar.
   
 

Layout designed at howrseinfo.com