Sosasossosa

Om mig

Jag är en snäll och ärlig spelare på 26 somrar. Jag försöker hjälpa alla så mycket jag kan och jag accepterar alla vänförfrågningar. Om ni gratulerar mig så gratulerar jag tillbaka (i alla fall de jag kan se i listan över gratulationer). Jag försöker vara inne varje dag men ibland räcker inte tiden till. Jag och min sambo äger ett hus ute i de skånska skogarna där vi bor med alla våra djur. Vi har just nu en border collie på 7 år som heter Ciara, en blandrashund på 5 år som heter Penny samt tre bondkatter i varierande åldrar. I september ska vi även få en dotter. Resterande tid är jag egenföretagare som hundfrisör. Jag har tidigare haft en hund som hette Pixel, han var en Nederlandse Kooikerhondje. Jag har haft fem marsvin, alla honor, och jag red på ridskola från jag var 8 till jag var 15. Jag red första gången när jag precis hade fyllt 4. Jag har alltid älskat hästar och att leva utan dem är hemskt men då jag inte har möjlighet (tid eller pengar) samt har en sambo som är mycket allergisk så har jag inget val. Dock försöker jag åka iväg och rida så ofta jag kan och har råd. Om ni vill lära känna mig bättre eller snacka om någonting (vad som helst) så är det bara att skicka ett pm. Jag svarar på alla! Det är alltid kul att prata lite.

Senast uppdaterad 2023.08.04

Min avel

Jag avlar alla raser på Howrse, mer eller mindre. Mitt mål här är att äga hästar från alla raser med alla pälsar. Jag avlar bara på hästar med positiv BLUP och jag avlar för en så hög Genetisk Potential som möjligt. Dock har jag inte jättemycket tid över till min egna avel och har inte haft på ett tag så GPn på mina hästar är inte jättehög. Jag har 52 affix än så länge. En för varje ras, en för enhörningar, en för hästar med enhörningsföräldrar, en för mina gudomliga hästar och en för resterande hästar som föds här på Heartbreak farms.

Senast uppdaterad 2023.08.04

Beställ föl

Om du vill kan du "beställa" föl av mig (ej EH, arbetshäst eller åsna), det är hur enkelt som helst. Skicka bara ett meddelande om vad du söker så som ras och kön (ej pälsfärg).
Välj ett av mina ston från avelsgården "Adults", eller bara en ras, och antingen en av mina egna hingstar, en av dina hingstar, eller så väljer jag en hingst bland de offentliga betäckningarna (jag väljer alltid hingsten med högst GP och positiv BLUP), då offentliga betäckningar kan vara rätt dyra kan man såklart sätta ett maxpris, det maxpriset går jag inte över.
Jag har inte alltid tid att avla fram hästar till Er, så snälla, visa hänsyn och acceptera ett nej eller att det tar några dagar extra.

Prislista

Betäckningskostnad: Kostnaden för betäckningen inkl. veterinärkostnad (3000e-10000e), betäckning av mina egna hingstar kostar endast 2500e

Könskostnad: stoföl 500e / hingstföl 100e

Summan av dessa två kostnader blir priset.

OBS! Om man inte "hämtar" sin häst inom 30 dagar från att den är redo (längden på en reserverad försäljning) kommer jag lägga upp den för offentlig försäljning.

Senast uppdaterad 2023.08.04

Min färgavel

För att veta vilken ras och färg varje enskild häst har i mitt stuteri där jag samlar färger har jag gett dem speciella namn. Men eftersom man max får ha 20 tecken i ett namn har jag fått göra förkortningar för alla raser och färger. Om ni vill veta vilka förkortningar jag använder mig av har jag gjort en lista nedan.

Raser Förkortning Färg Förkortning
Akhal-Teke AT Brun Brun
Appaloosa App Fux Fux
Arabiskt fullbod Arab Grå Grå
Argentinsk criollo
Baneihäst
Belgisk Ridponny
Acr
Banei
Belg
Isabell Isabell
Berberhäst Berb Svart Svart
Camargue Cam Vit Vit
Connemara Con Röd Röd
Curlyhäst Curly -black -B
Drumhorse Drum -skimmel -Skim
Engelskt fullblod Efbl Mörk M-
Fjording Fjord Gul G-
Fransk travare Frtr Apel- A-
Frieser Fri Körsbärs- K-
Haflinger Fling Lin- L-
Hannoveranare Hanno Mus- M-
Highlandponny High Avblekbar Av-
Holsteiner Hol Konstant- K-
Irish hunter IH Flug- F-
Islandshäst Is -tobiano -T
Kerry bog Bog -overo -O
Knabstrup
Konik
Knab
Konik
Overo fuxskäck OFuxS
KWPN KWPN -tovero -TV
Lipizzaner ZZ -blanket -B
Lusitano
Mangalarga Marchador
Lusse
MM
-fläckig blanket -FB
Marwari Marw -few spot -FS
Mustang Mus -snöflinga -S
Newfoundland-ponny New -leopard -L
Nokota Nok -tigrerad -T
Paint horse Paint
Percheronhäst Perch
Quarter Q
Renrasig spansk häst RSH
Rysk Donhäst Don
Shagya-arab Sarab
Shetlandsponny Shet
Shirehäst Shire
Tennessee Walker TW
Tinker Tink
Trakehner
Tysk Sadelhäst
Trak
Tysk
Welshponny Welsh
Åsna --