Uppfödarhandboken

Matning av din häst

Unghingstar och ungston

Föl håller sig hos sin mamma tills de är 6 månader gamla.Under den tiden diar de. Om ridcentret där mamman är inackorderad erbjuder morötter kan fölet äta dessa gratis.

Föl som blivit avvänjda från att dia kan bara äta foder.När de börjar sin träning kan du ge dem havre. Se till att de äter ordentligt: lagom är bäst.

Den vuxna hästen

En vuxen arbetshäst behöver foder och havre.Hur mycket mat som krävs beror på hur mycket arbete som hästen utför. Om maten inte ges på rätt sätt blir hästen tjockare eller smalare, vilket kan få hästen att få skador på hälsan
Hästen kan äta en del foder gratis beroende på ängarnas kvalitet på det ridcenter där hästen är inackorderad. Det beror också på säsongen: det växer mindre gräs under vintern än det gör på våren.
Vissa ridcenter erbjuder foder och havre åt sina inackorderade.
Detta låter dig mata hästen helt gratis när de är inackorderade på ett sådant ridcenter!

Viktproblem

Flera meddelanden varnar dig i fall din häst är för smal eller för kraftig. Om detta händer måste du utföra vissa åtgärder för att lösa problemet. Om den är för smal måste du mata den med så mycket foder du kan. Å andra sidan, om den är för kraftig bör du inte mata den alls.

Godsaker

Du kan göra din häst nöjd genom att ge den morötter. De fyller också på en del energi. De kan ges gratis till inackorderade av de ridcenter som odlar dem. Se till att du väljer rätt ridcenter!

Andra spelare kan ge äpplen till din häst för att öka dess moral.

Sörp

För att hålla din häst i trim kan du använda sörpar som fyller på:

  • 10% energi
  • 10% moral
  • 5% hälsa

Bara hästar som är mer än 2 år gamla. Efter 25 kan inte hästar längre återfå hälsa av sörp.

Precis som med foder, havre och morötter kan vissa ridcentrer ge bort sörpar gratis.