Uppfödarhandboken

Tävlingen

Din häst kan delta i tävlingar när den är 3 år gammal! För att din häst skall kunna tävla, så måste du ge den en inriktning och ge den ett schabrak, en sadel och ett träns som matchar dess inriktning.

Tävlingarna gör det möjligt för dig att tjäna pengar alltefter din framgång men också förbättra dina hästars färdigheter. Eftersom deras potential inte är obegränsad kommer det en tidpunkt då din hästs färdigheter inte längre förbättras genom tävlingar.

Varje tävling har en svårighetsgrad som bestämmer den minsta och högsta färdighetsnivån för de hästar som har tillgång, oavsett vilken gren som väljs. Varje ridcenter ställer in svårighetsgraden för sina tävlingar.

I början har din häst bara tillgång till tävlingar för hästar med färre än 20 vinster. När den uppnår 20 vinster så kommer eventuella väntande registreringar för tävlingar att avbrytas. Den kommer då att få tillgång till tävlingar med hög prestige.

Du kan inte registrera fler än 2 hästar från ditt stall i samma tävling.

På varje hästs profilsida, bland annnan information, hittar du en summering av hästens segrar och resultat i tävlingar.

Tävlingar i Engelsk ridning

Tävlingar i Engelsk ridning är för hästar med inriktningen Engelsk ridning som har en Engelsk sadel och träns. Det finns 4 olika slags tävlingar:

Galopp- och travlopp är begränsade för hästar baserat på deras galoppnivå för galopplopp och travnivå för travlopp. Hästarna behöver också goda färdigheter inom snabbhet och dressyr om du vill att de ska bli mästare.

Fälttävlan är en väldigt fysisk gren som kräver hög uthållighet samt goda hoppfärdigheter och lugna nerver. Registreringen är begränsad baserat på uthållighetsnivå.

Hästhoppning är en gren som kräver fantastiska hoppfärdigheter och hög flexibilitet. Eftersom dessa tävlingar går på tid så måste en hopphäst också passera hinder så fort den kan. Registreringen är begränsad baserat på hoppnivå. I hästhoppningstävlingar kan hästarna göra misstag som lägger till en sekund i slutresultatet.

Dressyrtävlingar räknar in hästens gångart, dvs. galopp och trav, men framför allt dess dressyrfärdighet. Registreringen är begränsad baserat på dressyrnivå. Då och då kommer en häst att göra en fantastisk prestation, vilket ger dig fler poäng och en bonus på 100 equus.

Westerntävlingar

Westerntävlingar är för hästar som är inriktade på westernridning och som har westernträns och westernsadel. Det finns fem olika tävlingar:

Barrel racing är en tävling på tid som kräver snabbhet, uthållighet och galoppfärdigheter. Målet är att sick-sacka runt tre tunnor så fort du kan utan att välta dem. Registreringen är begränsad baserat på snabbhet.

Cutting är en gren som kräver mycket uthållighet och snabbhet för att kontrollera en kalv. Cutting kräver också en hög nivå av dressyr. Registreringen är begränsad baserat på uthållighetsnivå.

Reining är en dressyrgren som genomförs på en galoppbana. Hög uthållighet krävs också. Registreringen är begränsad baserat på galoppnivå.

 

Western Pleasure är en gren som kräver mycket bra färdigheter i trav, men även lugna nerver och uthållighet. Registreringen är begränsad baserat på travnivå. Hästarna kan göra misstag som lägger till en sekund i slutresultatet.

Trail är motsvarigheten till dressyr i westernridning. Hästar i trailtävlingar behöver mycket bra färdigheter i dressyr. De behöver även bra färdigheter inom trav och hoppning. Registreringen är begränsad baserat på dressyrnivå.

Moral

Obs! Efter 60 dagar i spelet kan din häst tappa moral om din inte vinner en tävling. Oroa dig inte; den här moralen kan återfås med lite vila och några godsaker!

Bonusar

Du kan ge dina hästar bonusar så att de presterar bättre i tävlingar. Vissa bonusar kan hittas när du genomför uppdrag med dina hästar (som till exempel en hovkrats eller en kam). Andra bonusar kan köpas genom att besöka butiken eller den svarta marknaden. Bonusar läggs till direkt på färdigheter när tävlingsresultatet räknas samman och påverkar det slutgiltiga resultatet.

Nya spelare som startar ett spel får en speciell bonus. Bli inte förvånad om några hästar verkar prestera exeptionellt, de har då bara fått lite hjälp för att få en bra start i spelet!

Tävlingar för lågnivå-hästar

Vissa tävlingar är begränsade till endast lågnivå-hästar. Lågnivå-hästar är hästar som

  • har haft färre än 20 vinster
  • inte har några färdigheter över 2650
  • som inte har någon färdighet med en genetisk potential över 3730

Detta värde räknas om varje natt.