Uppfödarhandboken

Hästförsäljningarna

Hästar kan säljas och köpas mellan spelare i utbyte mot equus eller pass.

Efter varje försäljning används 10% av slutsumman för att fylla Spargris.

Om du till exempel säljer en häst för 5 000 equus, så krediteras 4 500 equus till ditt konto och 500 equus går till din spargris.

När spargrisen är full så kan du låsa upp särskilda tillfälliga erbjudanden.

När du har lagt upp din häst för att säljas kan du inte längre ta hand om den. Hästens liv "pausas" och den åldras inte. Den börjar inte åldras igen förrän någon har köpt den. Uppmärksamma att hästen slutar åldras även om den tagits hand om samma dag som den lades upp till försäljning.

Du kan inte köpa tillbaka en häst som du sålt under de 10 dagarna efter försäljningen.

Auktionerna

När du säljer en häst på auktion så kan du bestämma ett startpris. Potentiella köpare kommer att buda på det priset. Under de sista 30 sekunderna, varje gång en spelare lägger ett bud så återställs tiden tills försäljningen avslutas till 30 sekunder. Hästen kommer att föras över till den spelare som lade det högsta budet i slutet av försäljningen.

Under auktionen dras pengarna från den som har lagt det högsta budet, medan spelarna som lade de första buden får tillbaka sina pengar. Om ingen har lagt ett bud innan 48 timmar så får säljaren behålla hästen.

Auktioner kan raderas så länge ingen har lagt ett bud på dem.

Spelare med Pegasuskonton kan skapa auktioner för pass.

Direktförsäljningar

Direktförsäljningar låter dig sälja dina hästar snabbare jämfört med auktioner. Du väljer försäljningspriset för din häst direkt, och den kan köpas när som helst.

Du kan avbryta en direktförsäljning innan tiden tagit slut så länge ingen spelare redan har köpt din häst. Hästen i fråga kommer automatiskt återvända till ditt stuteri 30 dagar efter försäljningen inleddes.

Du får tillgång när du slutför målen som uppfödarlärling.

Den Reserverade Försäljningen

Det är också möjligt att reservera en försäljning till en speciell uppfödare. Om du väljer detta alternativ kommer endast spelaren som du har valt att kunna köpa din häst.

Du får tillgång när du slutför målen som uppfödarlärling.

Frizon

Det här är en fristad för hästar. Alla hästar och ponnyer som bor här har det lugnt och skönt, långt ifrån alla tävlingar.Du kan sälja:

  • dina hästar för 500 equus
  • dina enhörningar och hästar som har fötts av två enhörningar för 2 000 equus

Att sälja en häst till denna heliga plats är inte som att sälja en häst till en spelare. När försäljningen är genomförd, kan du inte köpa tillbaka din häst och prissumman är fastställd.